Tidigare events på Arken

Elings ARKs start 2016-08-24 firades med en URPREMIÄR - En kursdag med förelsäsningar, sång, fika, umgänge med djur och samtal om allt mellan himmel och jord. Vädret var perfekt! Totalt engagerade dagen ca 85 personer. Så lyckat.


Andreas Hultgren avslutade båda passen under dagen med att spela sin egen låt "Psykos" som handlar om hans relation till sin mamma och hennes psykossjukdom.


Starkt och berörande!

Det kom önskemål från publiken om att höra även en tidigare version av låten så här är den!


På bilden bär han sin mamma.

Under sommarhalvåret år 2016 arrangerades utställningar och föreläsningar på olika teman i ladugården.


Temat för 2016 var "Vård av själen - om psykiatrisk vård och mänskliga sinnestillstånd i går, i dag och i morgon". Vi presenterade stolt den spännande utställningen "En annan tid", full av fakta, berättelser och gestaltningar på detta tema. PREMIÄR skedde onsdag 22 juni, därefter visades utställningen varje onsdag kl.16-19 fram till september, med guidningar kl. 17 och 18 för dem som önskade detta.


En annan tid är producerad av Gyllenkroken i Göteborg - ett aktivitetshus för personer med erfarenhet av psykisk ohälsa. Ett trettiotal personer med egna upplevelser av psykiatrisk vård har bidragit till utställningen genom att bygga, designa, skriva texter och gestalta sina upplevelser. Även personal och anhöriga gör sina röster hörda. Målet med utställningen är att inspirera, vidga perspektiven och förmedlad kunskap inom frågor som rör psykiatrisk heldygnsvård i går, i dag och i morgon.


Elings ARKs Anneli Jäderholm guidade i utställningen. Hon har själv stor erfarenhet av att vistas inom svensk psykiatrisk slutenvård och arbetar sedan många år tillbaka som handledare och inspiratör inom psykiatrin.Här kan du ladda ner utställningskatalogen med en mängd viktiga texter. Varsågod!

ELINGS ARK i MEDIA